Wat doet sporten met jou?

Wat doet sporten met jou?

Sporten is voor ons allemaal goed, maar wanneer ga je nu sporten en wat doe je als je grieperig bent? Als je een snotneus hebt of je hebt wat last van de keel dan zou je zeggen dat dit een reden is om niet naar de sportschool te gaan en niet te sporten. Maar misschien is het toch wel beter als je dan toch gaat sporten. Je vraagt je misschien af of dat bewegen goed is voor je weerstand of juist niet. Het is bekend dat je in de koudere maanden erg snel verkouden bent. Virussen zijn dan erg besmettelijk en je kunt het dus snel verspreiden. Daarom dien je goed op je weerstand te letten en deze op peil te houden. Het is dan goed om te sporten, je kunt dan je conditie op peil houden en dit kan al met een half uurtje intensief bewegen. De kans om ziek te worden wordt dan al een stuk kleiner. Sporten zorgt er ook voor dat de stress een stuk minder wordt. Je gaat hierdoor beter slapen en dit is ook goed voor je weerstand.

Zware training doen of niet?

Een zware training is niet goed want dan wordt de kans op een verkoudheid juist groter. De weerstand wordt hierdoor tijdelijk lager. Als je namelijk flink af gaat koelen dan kan de weerstand afnemen en ben je vatbaarder voor virussen. Je moet na de training zorgen dat je lekker warm blijft zodat je de griep niet mee naar huis gaat nemen.

Hybrid Connect Error : Connector could not be found

Verkouden sporten kan!

Het is goed als je gewoon gaat sporten als je verkouden bent. Maar let wel op dat je met koorts niet gaat sporten doe het dan een paar dagen rustig aan. Als je bronchitis hebt of het is een voorhoofdsholteontsteking dan kun je ook beter niet gaan sporten, maar met een gewone verkoudheid mag je gewoon sporten. Bij griep is sporten niet altijd aan te raden omdat je lichaam de energie nodig heeft om beter te worden. Zorg daarom dat je goed naar je lichaam luistert en zelf in gaat schatten of het kan of niet. Een keer hoesten en wat keelpijn, dan ben je niet meteen ziek en kun je gewoon sporten, maar met een griep moet je even uitkijken en rustig aan doen.

heb jij ze al? Die heerlijke recepten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>