Veel gestelde vragen over de groene smoothies

Veel gestelde vragen over de groene smoothies

Hoe kan ik afvallen met behulp van groene smoothies?

snel afvallen met groene smoothiesEen interessante vraag, omdat je met groene smoothies zou kunnen afvallen, zonder aan dure diëten te hoeven denken. Groene smoothies dragen mee aan het verminderen van de eetlust en zo zal je op langere termijn minder tussendoortjes nemen, met als gevolg gewichtsverlies. Doordat een groene smoothie weinig calorieën bevat, maar rijk is aan vezels en andere voedingsstoffen is het een ideale aanvulling op je eetpatroon. Je neemt alleen de toegevoegde suikers zonder conserveringsmiddelen of chemische toevoegingen aan het fruit en groente. Hierdoor zal je drang naar suiker verminderen! Door de hoeveelheid vezels in een groene smoothie, helpt deze ook mee je stofwisseling te stimuleren en geeft je zodoende meer energie gedurende de dag.

 Name: Email: We respect your email privacyPowered by AWeber Autoresponder 

Waarom worden melk of yoghurt afgeraden als toevoeging aan een groene smoothie?

Voor een lekkere en gezonde smoothie heb je geen melk of yoghurt nodig, dat allereerst. Ook voor het romige, rijke effect wat zuivel vaak geeft, bestaan andere oplossingen, zoals met behulp van vruchten als banaan, mango, peer, appel of wat dacht je van een papaya. Maar waarom dan geen zuivel? Melk verhoogt weliswaar je calciumgehalte, maar groenten en fruit kunnen dit ook, sommige van deze producten doen dit zelfs meer en op een natuurlijker wijze dan zuivel. Melk bevat naast het calcium ook minder goede vetten en calorieën, het is daarom beter dit te vervangen voor water, eventueel iets verzoet met Stevia.

Dragen groene smoothies bij aan het ontgiften van je lichaam?

Ja, door dagelijks minimaal een groene smoothie te drinken breng je je lichaam beter in de gelegenheid om giftige stoffen in het lichaam af te breken. Het ontgiften van je lichaam bereik door je vezelrijke producten te eten, aangevuld met anti-oxidanten. In groene groenten, met name bladgroenten, maar ook in fruit, vind je een grote hoeveelheid vezels, die bijdragen aan het verlagen van onder meer het cholesterolgehalte in je lichaam en het hergebruik van galsappen tegengaan. Doordat fruit zorgt voor een beperkte druk op je lever en nieren, worden deze enigszins ontlast en kunnen ze hun werk effectiever doen.

Als we de fruitsoorten bekijken, hebben met name citrusvruchten en grote zuiverende werking op ons lichaam. De vezels in groente en fruit ‘scrubben’ eigenlijk de binnenkant van onze darmen, waardoor de gifstoffen verwijderd worden uit ons lichaam. Naast vezels draagt ook vitamine C zijn steentje bij in dit proces en die vitamine vind je veel in sinaasappelen, grapefruits, citroenen en limoenen.

Krijg ik niet teveel nitraten binnen, tijdens het drinken van de groene smoothie?

Het is waar, dat bladgroenten nitraten bevatten, maar deze zijn op zichzelf niet gevaarlijk voor ons lichaam. Pas wanneer de nitraten worden omgezet in nitrieten kan het gevaarlijk worden, dat gebeurd bij de opwarming van bladgroentes. Doordat je de bladgroentes in een smoothie vaak rauw verwerkt zal dit proces meevallen en zal het risico op teveel nitraten zeer beperkt blijven. Het wordt door kenners echter wel aangeraden om veel te variëren tussen verschillende groentes.

Moet je een appel of bijvoorbeeld een peer met of juist zonder schil eten?

Allereerst is het sterk aan te raden om biologische peren en appels te eten, deze zijn vaak onbespoten en dus gezonder voor ons lichaam. Het is daarbij goed om het fruit met schil te eten, omdat de meeste vitaminen zich onder de schil bevinden. Bij bespoten fruit is het belangrijk om het vooraf goed af te wassen.

Zitten er ook bijwerkingen aan het drinken van een groene smoothie?

In het begin kunnen er bijwerkingen optreden bij het drinken van een groene smoothie, wat eigenlijk gek is, omdat het zo’n gezond drankje is. Het komt doordat ons lichaam niet gewend is aan de enorme hoeveelheid voedingsstoffen die het ineens krijgt toegediend. Immers normaal krijg je tijdens een maaltijd enkel de groente, maar vaak in een kleinere portie. Dit kan leiden tot complicaties als misselijkheid, krampen en diarree gedurende de dagen na het nemen van de groene smoothie.

De problemen zijn, zo vermoed men, te verklaren door het proces van ontgifting in ons lichaam, wat bevordert wordt door de grote toename van goede stoffen in de smoothie. Je lichaam kan zich ontdoen van toxische stoffen en andere ballast.

Is er een maximaal aantal smoothies die ik per dag mag drinken?

Het is allereerst belangrijk om rustig op te bouwen qua smoothies, omdat je lichaam moet wennen aan de grote hoeveelheid voedingsstoffen, zoals hierboven beschreven is. Wanneer je de groene smoothies geregeld drinkt, is het aan te raden om minimaal een liter per dag te drinken, om een optimaal effect van de voedingsstoffen te krijgen.

Zeker als je de groene smoothies vaker gaat drinken, is een liter per dag niet veel meer. Vanzelfsprekend kun je het verdelen in meerdere porties, als aanvulling op de lunch en het avondeten bijvoorbeeld.

Hoe lang kun je een groene smoothie goed houden?

Zoals met bijna al het zelfgemaakte eten en drinken, is het aan te raden om zo snel mogelijk na bereiding de smoothie te drinken, deze is dan immers het meest vers. Des te langer je smoothie laat staan, des te minder voedzaam zal deze worden. Wellicht heb je ’s ochtends weinig tijd voor de bereiding van de smoothie en maak je hem liever de avond van te voren, dat kan ook prima, als je hem maar in een gesloten beker bewaard in de koelkast. Zorg er wel voor, dat je de smoothie even goed schudt, voordat je hem gaat drinken! Hiermee voorkom je, dat sappen en vezels gescheiden worden. Laat je smoothie maximaal twee dagen in de koelkast staan, daarna is het effect en de smaak niet meer merkbaar.

Wanneer je een smoothie langer wilt bewaren, bijvoorbeeld voor een week later, dan zou je hem ook kunnen invriezen. Nadeel hierbij is, dat bepaalde voedingsstoffen verloren zullen gaan, daarnaast overleven enzymen het invriezen. In een kleine vriezer, die je in veel koelkasten vindt, kun je de smoothie gedurende een paar weken bewaren, voor de grote vriezer geldt een termijn van enkele maanden.

Dit kan ook ideaal zijn als je een lange reis met de auto moet maken, je vriest de smoothie een avond van te voren in en neemt ze vervolgens op de dag van de reis mee in een koelbox. Wanneer je de smoothie wilt gaan drinken, laat je hem iets opwarmen, zodat het ijs verdwenen is, waarna je een heerlijk, gezond tussendoortje hebt voor in de auto! Het is daarnaast ook veel praktischer, dan wanneer je de blender mee zou nemen.

Onze laatste tip!

Op internet heb je tegenwoordig het 70 groene smoothies receptenboek, waarin je groente en fruit leert combineren in één, heerlijke groene smoothie! Je vindt zeventig verrukkelijke recepten in het boek, samengesteld door Raw Food coach Diana Verbeek.

Naast het boek, krijg je eveneens 21 gezonde recepten en een Vet Killer Workout! Je hoeft dus niet meer naar een dure sportschool!

Deze 5 e-books krijg je:
alle covers klein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>