Variatie in groente: gebakken knolselderij

knolselderijIn alle artikelen, boeken en op diverse websites lees je dat we voldoende groenten moeten eten en ook gevarieerd moeten eten. Toch maak je zelf vaak de groenten waar je bekend mee bent en breng je hierdoor weinig variatie aan binnen de groenten die je eet.

Er zijn echter veel groenten beschikbaar waar je niet direct aan denkt bij het plannen van een maaltijd. Denk bijvoorbeeld aan knolselderij. Veel mensen doen deze groente alleen in de groentesoep. Toch zijn er ook vele andere mogelijkheden met deze groente die vol vitaminen zit. Een maaltijd waar knolselderij bij zit is dus hartstikke gezond.

Dit recept is eenvoudig en zo klaar. Met maar weinig ingrediënten zet je toch iets gezonds en lekkers op tafel.

Wat heb je nodig?

Je hebt voor dit recept één knolselderij nodig. Verder heb je slechts een beetje zout, paneermeel en boter nodig.

Hoe moet ik de knolselderij bereiden?

Om te beginnen moet je de knolselderij schillen en deze vervolgens wassen. Snij de knolselderij in mooie evenredige plakken en kook deze in een pan met weinig water en een snufje zout in vijftien minuten gaar. Schep de knolselderij uit de pan en laat de plakken uitlekken. Het kookvocht moet je bewaren, deze gebruiken we later voor een jus.

knolselderijNeem de nog vochtige plakken knolselderij en wentel deze in het paneermeel. Zorg dat aan beide kanten van alle plakken voldoende paneermeel zit. Pak een koekenpan met anti-aanbak laag en smelt de boter. Bak vervolgens de plakken knolselderij in de koekenpan aan beide kanten mooi goudbruin. Als je alle plakken knolselderij gebakken hebt, kan je beginnen met de jus.

Maak met het overgebleven kookvocht en de overgebleven boter een jus. Roer het begin in de pan goed los en gebruik zoveel kookvocht als nodig is om er een mooie jus van te maken. Als je nog kookvocht overhoudt, kan je deze invriezen om later voor soepen en sauzen te gebruiken.

Serveer de plakken knolselderij. Je kan er nog wat vers geknipte peterselie of bieslook overheen strooien voor extra smaak en om het geheel mooi op te dienen.

Eet smakelijk!

Nog meer groene smoothie recepten vind je hier!

Hybrid Connect Error : Connector could not be found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>