Tien veelgestelde vragen over groene smoothies

Tien veelgestelde vragen over smoothies

1. Wat is een smoothie?

Groene smoothies zijn zoete, gezonde smoothies die je gemakkelijk zelf maakt. Ze zitten vol vitamines en mineralen en zijn een gezonde aanvulling op je dagelijkse voedingspatroon. Door elke dag een groene smoothie te drinken, krijg je in één keer de gezonde hoeveelheid fruit en groente voor die dag binnen. De groene smoothie is eenvoudig te maken door bladgroente, fruit en water te blenden.

2. Welke groenten kan ik gebruiken voor een smoothie?

Voor een smoothie kan je het beste bladgroenten gebruiken. Bladgroenten bevatten geen zetmeel. Hierdoor zijn ze goed te mengen met fruit en krijg je niet snel last van buikkrampen. Bladgroenten zijn groen en je kan ze om je vinger wikkelen. Daarnaast is dok bleekselderij goed met fruit te mengen.
Hybrid Connect Error : Connector could not be found

3. Niet van groente houden, toch een smoothie drinken?

Door het fruit proef je weinig van de groenten en is de smoothie ideaal om toch de dagelijkse hoeveelheid groente binnen te krijgen. Begin rustig met drie stuks fruit en een handje bladgroente en je zal merken dat je weinig van de groente proeft.

4. Welke blender moet ik gebruiken?

Voor het blenden van smoothies kan je elke blender gebruiken. Als je elke dag een flinke hoeveelheid wil maken, is het aan te raden een blender van minimaal 1,5 liter aan te schaffen.

5. Zijn smoothies ook geschikt voor kinderen?

Smoothies zijn zeker gezond voor kinderen. Geef je kind eerst één smoothie per dag. Doe er voldoende fruit in zodat je kind de groente niet te veel proeft. Als je kind er aan gewend is en de smoothies lekker vindt, kan je je kind elke dag twee smoothies geven. De meeste kinderen geven zelf aan wat ze er van vinden en hoeveel ze willen.

6. Hoeveel nitraten krijg je binnen met smoothies?

In bladgroenten zitten nitraten. Deze kunnen schadelijk zijn als ze omgezet worden in nitrieten. Dit gebeurt door warmte. Doordat de groenten rauw in de blender gaan, worden deze niet verwarmd en is het niet schadelijk. Toch bevatten alle groenten bepaalde gifstoffen. Het is daarom aan te raden per dag de groenten af te wisselen. Hierdoor krijgt je lichaam kans om te ontgiften en kunnen de groenten niet schadelijk zijn.

7. Wanneer kan je het beste smoothies drinken?

Je kan smoothies op elk moment van de dag drinken.

8. Hoe lang kan je een smoothie bewaren?

Je kan een smoothie tot maximaal twee dagen in de koelkast bewaren.

9. Hoeveel smoothies mag je op een dag drinken?

Om het beste effect op je gezondheid te bereiken, moet je ongeveer één liter smoothie per dag drinken. Dit is in het begin erg veel. Je kan daarom het beste met één glas per dag beginnen en dit langzaam uitbreiden.

10. Kan ik afvallen door smoothies te drinken?

Door smoothies te drinken heb je minder de neiging om te gaan snoepen en minder last van eetbuien. Ook kan je de smoothie als vervanging van de maaltijd drinken. Het is dus goed mogelijk om af te vallen door smoothies te drinken.

Een reactie op “Tien veelgestelde vragen over groene smoothies

  1. Ik ben de groene smoothies gaan gebruiken het recept van jullie! Super wat een heerlijk smaak, ik krijg er geen genoeg van! Ga zo door met jullie recepten!
    Grt
    Louise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>