Smoothie voor Sporters

Een klacht die je nogal eens hoort als het om Groene Smoothies gaat is dat ze niet zoveel eiwitten bevatten. Dat is wel waar, maar je kunt daar zeker wel wat aan doen. Met dit recept in de hand krijg je redelijk wat eiwitten binnen, maar dat niet alleen, deze smoothie bevat natuurlijk nog veel meer gezonde voedingsstoffen voor je lichaam! Zo bevat deze smoothie lekker veel gezonde vetten. Ja dat klinkt vreemd he, maar vetten zijn helemaal niet per definitie slecht, het is gewoon een vorm van energie voor ons lichaam. De vetten in deze smoothie komen uit amandelen en kokosmelk.

Heb je geen kokosmelk in huis, of volg je een dieet waarbij je geen of zo min mogelijk vet moet eten? Geen probleem je kunt de kokosmelk met een gerust hart vervangen door water.

Als je zo kijkt naar de smoothie is het vooral een smoothie voor sporters. Veel eiwitten, veel gezonde vetten. Maar ook als je niet sport is het echt een smoothie om aan te raden. Hij is namelijk ook nog een keer ontzettend lekker.

Om te beginnen moet je voor deze smoothie het volgende in huis hebben. Deze ingredienten zijn voldoende voor een heerlijke groene smoothie.

  • 100 gram spinazie (hoe kleiner de blaadjes hoe beter)
  • 225 milliliter Kokosmelk of water
  • 75 gram aardbeien 65 gram blauwe bessen
  • 1 banaan
  • 140 gram amandelen

Hoe kun je deze smoothie het beste maken?

Deze smoothie is eenvoudig te maken. Bijna alle ingredienten kunnen in 1 keer in de blender. Het is echter voor de structuur van je smoothie het beste om eerst al het fruit in de blender te doen en dan een beetje water toe te voegen (ongeveer de helft). Als je dit allemaal hebt toegevoegd en het is een beetje een geheel geworden, voeg dan de amandelen en de spinazie toe. Het kan zijn dat het even moet draaien, want amandelen zijn vrij sterke noten. Let op, als je een goedkope, niet hele sterke blender hebt moet je niet teveel noten in een keer in de blender doen.

Laat alles lekker ronddraaien tot het een glad geheel wordt. Voeg daarna de rest van het water toe.

Waar is deze smoothie goed voor?

De spinazie in deze smoothie zorgt ervoor dat je lichaam een bron van mineralen binnenkrijgt. IJzer, zink, kalium, magnesium, noem het maar op het zit allemaal in spinazie en daardoor ook in je lichaam!

Daarnaast bevat deze smoothie kokosmelk. Dat kan een nadeel zijn en dat kan een voordeel zijn. Als je wilt afvallen is dit misschien niet de juiste component om in je smoothie te doen. Kokosmelk bevat namelijk nogal veel calorieën. Daardoor heeft deze smoothie ook zo’n groot totaal aantal calorieën. Meer dan de helft (445) van de calorieën komt door de kokosmelk. Maak je de smoothie met water, ook heel gezond, dan kom je op een veel lager aantal calorieën uit, 313 om exact te zijn.

Stel dat je aan het sporten bent en daarom Groene Smoothies drinkt, dan zijn is de kokosmelk natuurlijk ideaal. Je lichaam krijgt zo in mum van tijd weer de juiste, gezonde calorieën binnen om zichzelf te herstellen. Daarnaast bevat kokosmelk relatief veel eiwitten, dus je spieren kunnen ook uit de weg met deze smoothie.

Het fruit in deze smoothie is natuurlijk een bron van vitaminen en vezels. Goed voor je weerstand en goed voor je spijsvertering. Tel daarbij op dat deze smoothie ook al behoorlijk wat vezels bevat uit de spinazie en je kunt met recht zeggen dat we het hier over een echte stofwisselingstopper.

De amandelen die we aan deze smoothie toevoegen zijn niet alleen een bron van goede vetten. Ook amandelen bevatten gezonde mineralen en vezels waar je lichaam sterker van wordt en, niet te vergeten, ze bevatten flink veel eiwitten!

Wat zit er allemaal in deze smoothie?

We gaan natuurlijk niet weer het ingrediëntenlijstje aflopen, maar om even wat feitjes op een rij te zetten: deze smoothie bevat 20 gram eiwitten. Dat is best veel voor een groene smoothie. Daarnaast bevat deze smoothie 67 gram vet, dat is veel voor een groene smoothie, maar bedenk wel dat het hier om gezonde vetten gaat. Wil je liever minder vet binnen krijgen? Dat kan, je moet dan de kokosmelk vervangen door water. Verder bevat deze smoothie 57 gram koolhydraten, wat vrij weinig is. De calorieën, we hebben het er al even over gehad, dat zijn er gewoon veel. 758. Je moet echt wel net gesport hebben om dat allemaal op te drinken. Sport je niet? Geen probleem, voeg dan minder kokosmelk toe, als je op de calorieën let natuurlijk.

Nog meer recepten vind je hier

9 reacties op “Smoothie voor Sporters

  1. ” Meer dan de helft (445) van de calorieën komt door de kokosmelk. Maak je de smoothie met water, ook heel gezond, dan kom je op een veel lager aantal calorieën uit, 313 om exact te zijn.” Dus dan komt niet meer dan de helft van de calorieën door de kokosmelk, anders zou je onder de 225,5 uitkomen al je dit vervangt door water ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>