Smoothie van banaan chocola hazelnoot en munt

Smoothie van banaan, hazelnoot, munt en rauwe cacaopoeder

Groen kun je deze smoothie niet meer noemen, doordat met name de rauwe cacaopoeder zorgt voor een allesbehalve groene kleur. Toch vormt deze smoothie van banaan, hazelnoot, munt en rauwe cacaopoeder voor een even groot effect als de groen gekleurde smoothies. De benodigdheden en een korte uitleg voor dit gezonde drankje vind je hieronder.

 • 2 bananen, geschild en eventueel gesneden
 • 1 volle eetlepel rauwe cacao
 • 1 hand vol hazelnoten
 • 1 hand vol muntblaadjes
 • 1 groot glas amandelmelk
 • optioneel: chiazaadjes
  Hybrid Connect Error : Connector could not be found

Het ontstaan van deze allesbehalve groen gekleurde smoothiebanaan-chocola-hazelnoot-munt-smoothie

Ik ben een enorme chocoladeliefhebber, ook al is het niet heel goed voor je. Dit bracht me op het idee om chocolade (in dit geval cacao) te combineren met gezonde elementen uit mijn voedingspatroon. Waarin kan dat beter, dan in een groene smoothie? De rauwe cacao heb ik gehaald bij een biologische winkel, maar kun je ook bij een reformwinkel kopen.

De hazelnoot, munt en bananen had ik zelf nog, maar kun je eventueel in de plaatselijke supermarkt kopen. Let er wel op, dat je verse producten kiest en bij cacao voor de rauwe cacao gaat! Dit is namelijk niet verhit tijdens het produceren, waardoor de meeste voedingsstoffen optimaal bewaard zijn gebleven; veel gezonder dan bewerkte cacao dus. Een reep chocolade bevat naast veel minder voedingsstoffen ook tal van extra suikers, zuivel en opvulling met diverse, ongezonde e-nummers.

Je kunt de smoothie aanvullen met chiazaden, al heb ik dit niet gedaan. Deze zaden zorgen voor een extra portie essentiƫle voedingsstoffen, die je groene smoothie daarmee nog een stukje gezonder maken. Dit geldt overigens ook voor zuivel, ik laat het liever staan, al zullen sommige lezers het gebruiken om de smoothie romiger te maken.

Het geheim van deze smoothie

Door de heerlijke smaak van deze smoothie, gecombineerd met de chocolade, doet het je wellicht twijfelen over het gezonde effect van de smoothie. De romige smaak zorgt er daarnaast ook voor, dat je meteen een associatie maakt met een chocolade smoothie! Toch is dit drankje een gezonde sap met de meest essentiƫle voedingsstoffen in zich, doordat je er enkel pure en verse producten in verwerkt. Qua effect op je gezondheid behoort dit drankje dus absoluut bij de toppers!

Om tot dit succes te komen, dien je de eerste de bananen te schillen, eventueel te snijden en ze toe te voegen aan de inhoud van de blender. Voeg er vervolgens een volle eetlepel rauwe cacaopoeder en een handje vol hazelnoten aan toe. Neem vervolgend de muntblaadjes en een groot glas amandelmelk als afsluiting van de inhoud.

Laat de blender vervolgens zorgen voor een egale, goed drinkbare smoothie. Gedurende het blenden kun je er nog chia zaadjes aan toevoegen zoals eerder vermeld, waardoor de hoeveelheid voedingsstoffen groter wordt. Succes en drink smakelijk!

Laat je hieronder even weten wat je er van vind!!!

Groeten,
Diana Verbeek

Een reactie op “Smoothie van banaan chocola hazelnoot en munt

 1. Probeer ook eens:
  Banaan
  Amandelmelk
  Blauwe bes
  Kaneel of rauwe cacao
  evt honing
  Ook hier kan je nog wat amandelen, chiazaden of andere zaden aan toevoegen. Dit is 1 van mijn favorieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>