Opnieuw beginnen met sporten, hoe doe je dat?

Er zijn behoorlijk wat mensen die ooit eens heel enthousiast begonnen zijn met sporten. Het ging goed en ze waren erg gedisciplineerd. Maar na een tijdje gingen ze minder sporten, want ze hadden het druk met hun baan/kinderen en andere hobby’s. En na een tijdje lagen hun mooie sportkleren ergens op een plaats waar ze niet in de weg laten, want ze werden toch niet meer gebruikt.

Hoeveel mensen zullen dit al niet hebben meegemaakt. Je bgint enthousiast met sporten, sluit een abonnement voor de sportschool af en na een tijdje kom je er helemaal niet meer. Wat voor redenen je ook hebt om niet te gaan sporten, geen tijd, geen zin of je ziet geen resultaten, er zijn meer dan genoeg redenen om die fitnesspas te gaan gebruiken en die geven we je in dit artikel.

Het eerste wat je natuurlijk moet doen is bij jezelf na gaan waar het de vorige keer op vast liep. Had je geen zin, kon je de motivatie niet opbrengen, zag je te weinig resultaat, had je geen tijd of wilde je juist gaan, maar had je iedere keer last van blessures? Ga dit voor jezelf na, een ezel stoot zich over het algemeen niet twee keer aan dezelfde steen, dus probeer jij dat ook maar niet te doen. Als je dit weet, dan kun je gericht het probleem aanpakken. Natuurlijk weet ik niet waar het bij jou fout is gegaan, dus ik geef je hieronder een aantal algemene tips.

Veel mensen beginnen erg enthousiast aan een fitnessprogramma, maar realiseren zich niet dat fitnessen gewoon erg zwaar is. Niet alleen fysiek, maar het kost iedere week ook gewoon tijd om de sportschool te bezoeken. En die tijd zal je vrij moeten maken als je aan je lichaam wilt werken. Het is belangrijk dat je een goede planning maakt voor wanneer je gaat sporten. Doe je dit niet dan je wel beginnen om naar de sportschool te gaan, maar zullen er altijd omstandigheden zijn die ervoor zorgen dat je die ene keer niet kan, en zo raakt langzaam aan het einde zoek.

Wat voor veel mensen ook teleurstellend is, is dat ze maar heel weinig resultaat en veel blessures zien. Ik noem dit even in een adem omdat het een nogal vaak met het ander samenhangt. Mensen die niet vaak sporten of lichamelijk in een minder goede conditie verkeren gaan vaak als een malle trainen. Volgens mij is dat omdat ze aan zichzelf willen bewijzen dat het allemaal wel meevalt. Nou, vaak valt het niet mee en krijgen deze enthousiaste sporters blessures en wordt er helemaal niet meer gesport. Terwijl je wel op de goede weg was.

Andere mensen beginnen, vaak op advies van een coach, wel rustig met trainen, maar zien bijna geen resultaat en gaan op den duur ook hun lichaam overvragen. Ook dat leidt weer tot blessures en zorgt ervoor dat je niet, of veel minder vaak naar de sportschool gaat.

Zorg ervoor dat je de tijd neemt om gezond te worden. Dat je niet direct resultaat ziet is niet een teken dat je fout bezig bent, maar eerder dat je op de goede weg bent om duurzaam aan je lichaam te werken. Rustig trainen en je lichaam niet overbelasten lijdt op den duur tot meer afvallen en mooier gevormde spieren.

Sommige mensen vinden het sporten in de sportschool saai. Dat kan natuurlijk. Als sporten niet jouw ding is dan kan het best lastig zijn om 3 kwartier of langer in de sportschool door te brengen. Er is een manier om je tijd in de sportschool leuker te maken, neem je favoriete TV-series mee naar de sportschool. Veel mensen hebben tegenwoordig een tablet. Download je favoriete programma’s op je tablet, als je sportschool wifi heeft is dat natuurlijk niet nodig, en tijdens het hardlopen kijk je heerlijk naar een van je favoriete programma’s. Zo vliegt te tijd voorbij en de kilo’s eraf!

De volgende tips is een van de beste tips die ik je kan geven. Ga niet alleen sporten. Als je met z’n tweeën of met z’n drieën gaat sporten is het ten eerste veel leuker en gezelliger tijdens het sporten, maar ook na het sporten kun je gezellig (wat gezonds) gaan drinken. Een ander voordeel is dat wanneer je zelf geen zin hebt om te gaan sporten je vriend(in) je wel verwacht in de sportschool. Dat is een extra stok achter de deur om toch de deur uit te gaan. Let wel op dat je de juiste sportvrienden kiest. Kies bijvoorbeeld mensen waarvan je weet dat ze al intensief bewegen. Anders bestaat het gevaar dat jullie elkaar van het sporten afhouden en dat is nu net niet de bedoeling.

Hier heb je een aantal tips om je weer terug te brengen naar de sportschool. Ik hoop dat je het doet, want met een gezond en fit lichaam leef je niet alleen langer, maar ook nog een keer gelukkiger. Veel sportplezier!

Download gelijk 10 groene smoothie recepten! Gratis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>