Nieuw: de yoghurt-smoothie

Groene smoothies zijn niet alleen ontzettend lekker, ze zijn ook ontzettend gevarieerd. Je pakt een paar stuks groenten en fruit, gooit ze in de blender en je hebt weer een nieuwe groene smoothie. Natuurlijk is het wel van belang dat je de groenten en het fruit in de juiste balans bij elkaar stopt, om geen overheersende smaken te krijgen. Daarom is het helemaal geen gek idee om niet altijd zelf te experimenteren, maar af en toe ook eens met een schuin oog naar andere groene smoothie-liefhebbers te kijken. Op deze manier hebben we een heerlijke yoghurt-smoothie ontdekt. Het voordeel van het toevoegen van yoghurt aan jouw groene smoothie is dat deze een nog vollere en romigere smaak krijgt. Daarnaast heb je na het drinken van de yoghurt-smoothie gelijk het idee dat je een complete maaltijd hebt genuttigd. Ideaal om de honger en dorst te stillen met een heerlijke groene smoothie.

Schermafbeelding 2014-08-14 om 22.56.11

Welke yoghurt moet je gebruiken?
Als je naar de supermarkt gaat, vind je daar tientallen verschillende soorten yoghurt en het lijkt bijna onmogelijk om een goede keuze te maken. Toch is het helemaal niet zo ingewikkeld. Let er allereerst op dat de yoghurt natuurlijk is. Groene smoothies drink je omdat je gezond bezig wilt zijn met je lichaam dus we hebben niets aan een yoghurt die gemaakt is op basis van niet-natuurlijke grondstoffen. Ten tweede is een hoog proteïnegehalte een plus. Vooral Griekse yoghurt bevat veel proteïne. Let er wel even op dat er geen of weinig suikers zijn toegevoegd, om het zo gezond mogelijk te houden. Vind je de smaak van yoghurt net iets te zuur of bitter, neem dan vanillevla (bij voorkeur zonder toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen).

Voeg de groenten toe die jij lekker vindt!
Zoals met elke groene smoothie kun je ook bij de yoghurt-smoothie toevoegen wat je wilt. Kies jouw favoriete groente en maak er een heerlijke drankje van. Echter, omdat yoghurt van zichzelf een bepaalde structuur en smaak heeft, zijn er groenten die iets minder geschikt zijn voor de yoghurt-smoothie. Voeg je teveel komkommer toe, dan wordt de smoothie waterig en is het niet meer fijn om te drinken. Daarnaast kan de smoothie wat bitter worden bij teveel yoghurt. Voeg in dat geval wat zoet fruit toe, zoals bananen of sinaasappels. Houd er wel rekening mee dat de groene smoothie ook weer niet te zoet moet worden, om het suikergehalte op peil te houden. De meest ideale groente voor een yoghurt-smoothie is spinazie. Deze smaak combineert goed met yoghurt en het geeft de groene smoothie een lekkere volle smaak. Wheat-grass is een goede vervanger wanneer je op zoek bent naar een smoothie met een iets frissere smaak.

Houdbaarheid yoghurt-smoothie
Het is natuurlijk fijn om diverse groene smoothies te bereiden en deze te bewaren in de koelkast. Op deze manier heb je op elk moment van de dag een heerlijk drankje klaar staan. In principe is dit ook mogelijk met de yoghurt-smoothie, maar houd er wel rekening mee dat je deze drankjes niet te lang kunt bewaren. Yoghurt is van zichzelf zuur en in combinatie met de groenten uit de blender kan de groene smoothie bitter worden. Het is aan te raden om de yoghurt-smoothies per keer te maken, maar als je ze toch wilt bewaren in de koelkast, doe dit dan niet langer dan 2 dagen. Op deze manier blijft de smaak gegarandeerd en kun je optimaal genieten van jouw bijzondere groene yoghurt-smoothies. Veel succes met het bereiden en geniet van de volle en romige smaak!

Klik hier als je een prachtig boek met 125 heerlijke groene smoothie recepten wilt bestellen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>