Negen goede redenen om groene smoothies te gaan drinken

Negen goede redenen om groene smoothies te gaan drinken

In dit artikel gaan we in op negen goede redenen om over te stappen op groene smoothies, een nieuwe rage in Europa. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens heerlijk om te drinken of te eten! Je leest hier dus alle voordelen van (groene) smoothies op een rij!

Reden 1: Meer energie weinig-energie

Het leven is gek, je verbruikt enorm veel energie, wat dagelijks moet worden aangevuld. Laat voortaan echter de bewerkte voedingsmiddelen eens staan en kies voor onbewerkt producten, als verse groente en vers fruit. Deze producten bevatten vaak tot 50% meer vitaminen en mineralen, daarentegen een kleinere hoeveelheid calorieën. Ideaal dus, zo krijg je meer energie, maar hoeft je lichaam minder te verbranden!

Reden 2: Een regelmatige spijsvertering

Een regelmatige spijsvertering is gebaseerd op schone darmen, ontdaan van allerlei gifstoffen en verteerd voedsel, die via bewerkte voedingsproducten en bijvoorbeeld vervuilde lucht in je lichaam terechtkomen. Verse, onbewerkte groenten en fruit hebben een ontgiftende werking door bepaalde voedingsstoffen in deze producten, waardoor je lichaam gezuiverd wordt. Hiermee zorgt een groene smoothie voor een regelmatige spijsvertering, belangrijk als je wilt afvallen en eveneens veel gezonder voor je lichaam! Boerenkool wordt hierbij aangeraden als de beste, ontgiftende bladgroente van dit moment.

 Name: Email: We respect your email privacyPowered by AWeber Autoresponder 

Reden 3: Ervaar de drang naar zoute en verwerkte voedingsmiddelen minder

Wellicht is dit de belangrijkste reden om over te stappen naar groene smoothies! Door de grote hoeveelheid vezels, die de groenten bevatten, krijg je een gevuld gevoel, zonder teveel calorieën binnen te krijgen. Door het gevulde gevoel is het makkelijke om ongezonde, verwerkte snacks als chips en koekjes te laten staan. Een groene smoothie is dus een prima vervanging van dergelijke tussendoortjes, nog lekker ook!

Reden 4: Minder stemmingswisselingen

Door de grote hoeveelheid voedingsstoffen in de smoothies zal je je na verloop van tijd lekkerder in je vel voelen, daarnaast ook energieker en gezonder. Hierdoor nemen stemmingswisselingen sterk af en ben je vrolijker! Een leuke, vrolijke bijkomstigheid dus van de groene smoothie.

Reden 5: Val sneller af! snel afvallen met groene smoothies

Zoals ik eerder in dit artikel al noemde zorgen groene smoothies voor een gevuld gevoel, waardoor je ongezonde tussendoortjes voortaan sneller zult laten staan. Hierdoor krijg je dus minder ongezonde vetten en calorieën binnen.

Dat is echter niet alles, want door een regelmatige spijsvertering verbrand je lichaam meer overtollige vetten en zal je sneller lichaamsvetten gaan verliezen. Tot slot voel je je energieker door de smoothies en zal je wellicht meer gaan bewegen, iets wat het proces van afvallen vanzelfsprekend een extra boost geeft!

Reden 6: Krijg een gezonde huid

Problemen met de huid, als acne of andere aantastingen, ontstaan vaak door een niet correct werkend darmstelsel. Gifstoffen kunnen het lichaam via de darmen niet verlaten en moeten dus op een andere manier naar buiten; via de huid. Het is voor een gezonde huid dus belangrijk om het lichaam te bevorderen, gifstoffen op een efficiënte manier te verwijderen.

Wanneer je dagelijks een groene smoothie drinkt, wordt de spijsvertering bevordert en daarmee ook het proces van ontgiften. Uiteindelijk zorgt dit ervoor, dat je huid gezonder worden en je je weer lekkerder in je vel zult voelen!

Dure crèmes en operaties zijn hierdoor niet meer nodig, de basis ligt bij een gezond voedingspatroon en voldoende groente. Door voedingspatroon te kiezen met dagelijks een vast moment voor de groene smoothie, zal je lichaam van binnenuit op een natuurlijke wijze herstellen.

Reden 7: Groene smoothies bevorderen de drang om te beginnen met bewegen

Het klinkt wellicht gek, want waarom zou een groene smoothie je de drang geven om te beginnen met sporten, maar doen calorierijke producten als chips en koekjes dat niet? Het is eigenlijk heel simpel, want groene smoothies bevatten een enorme hoeveelheid gezonde vitaminen en mineralen, die je lichaam een extra energieboost geven.

Door die gezonde, natuurlijke energie krijg je het gevoel, dat je moet gaan bewegen, waardoor sporten makkelijker en leuker wordt. Vervang dus je junkfood en ga over op de groene smoothie!

Overigens bevat junkfood wel degelijk energie, maar dit is gebaseerd op ongezonde vetten en calorieën, die je juist niet vindt in de groene smoothies.

Reden 8: Stabiliseer je bloedsuikerspiegel en voorkom complicaties

Zeker voor suikerpatiënten is het belangrijk om voedingsproducten te kiezen, die een lage hoeveelheid ongezonde suikers bevatten. De groene smoothie vormt voor hun een ideale oplossing, het is immers door het fruit gezoet, maar bevat geen toegevoegde suikers. Zo geniet je toch van een zoet tussendoortje, zonder last te krijgen van complicaties.

Uiteraard is het ook voor mensen zonder suikerziekte of diabetes belangrijk om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Dit vermindert de kans op complicaties aan het hart bijvoorbeeld!

Reden 9: Haar en nagels zullen sneller groeien en zijn sterker

Haar en nagels, die sneller groeien? Het lijkt niet handig, want je moet immers vaker naar de kapper en vaker het nagelschaartje tevoorschijn toveren. Toch is het gezond voor je! Het is immers een teken, dat je lichaam voldoende voedingsstoffen bevat en zich daardoor sterker voelt.

Je haar en nagels zullen er tevens gezonder en frisser uitzien, wanneer het sterker is. Zo kun je zeggen, dat ieder nadeel z’n voordeel heeft!

Krijg jij geen genoeg van groene smoothies? Download vandaag nog de onderstaande 5 e-books:gratis groene smoothie recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>