De heerlijke komkommer, banaan en framboos smoothie

De heerlijke komkommer, banaan en framboos smoothie

Deze heerlijke groene komkommer, banaan en framboos smoothie behoort zeker tot de categorie ‘zomer in je bol’- smoothies. Veel groente zit er echter niet in deze smoothie, enkel de komkommer geeft een groen tintje! Toch zorgt ook het fruit voor een gezonde toevoeging aan je dagelijkse eetschema.

Voor deze smoothie hebben we een aantal dingen nodig, te denken aan een in stukken gesneden komkommer, een geschilde banaan en tot slot 150 gram verse frambozen. Het lekkerste uit eigen tuin, maar je kunt ze ook gewoon in de winkel kopen!

De smoothie is gemaakt als lekker fris tussendoortje, mede daarom raden we je aan de komkommer eerst te schillen. De diepe komkommersmaak gaat er hierdoor af en wat overblijft is de frisse, sappige binnenkant van de groente. Doordat je een volledige komkommer toevoegt aan de smoothie gaat de smaak van het fruit niet overheersen.
Hybrid Connect Error : Connector could not be found

De basis van een geschilde komkommer en banaan is goed te gebruiken met verschillende frisse fruitstukken, zoals bijvoorbeeld ook aardbeien of stukjes ananas. Kijk hierbij wat jij het lekkerste vindt en wissel af en toe eens tussen het fruit! Komkommer is een ideale groente voor smoothies, omdat het licht van smaak en lekker fris is. Als je kijkt naar de groenteafdeling in de supermarkt zijn er eigenlijk geen betere groenten voor een dergelijke smoothie! Mocht je meer smaak willen hebben, dan zou je de komkommer ongeschild kunnen gebruiken of bijvoorbeeld wat blaadjes mint kunnen toevoegen.

De bereiding van de komkommer, banaan en framboos smoothie

Naast het feit, dat de smoothie zo ontzettend fris en lekker is, is het ook nog eens heel gemakkelijk te bereiden op een warme zomerdag of gewoon in het najaar!

Allereerst schil je de komkommer, om de diepe smaak van deze schil uit de smoothie te houden, wat vanzelfsprekend niet moet, maar ik wel lekkerder vind. Nadat je de komkommer geschild of gewassen hebt, snijd je hem in stukken en doe je het in de blender. Na de komkommer voer je dezelfde stappen uit voor de banaan, die je eveneens in stukjes toevoegt. Tot slot voeg je het verse fruit toe, zoals de frambozen of aardbeien, in combinatie met een groot glas water. Shaken maar!

Om het drankje nog wat koeler te maken, zou je ijsklontjes kunnen toevoegen of het geheel een aantal minuten in de koelkast zetten. Zeker op een warme zomerdag maakt het het drankje nog iets lekkerder, als het licht gekoeld is.

Verdeel tot slot het sap over je glazen en geniet van de intens frisse smaak van deze komkommer, banaan en framboos smoothie!

2 reacties op “De heerlijke komkommer, banaan en framboos smoothie

  1. Hmmm. Net gemaakt en hij was erg lekker (ook in de winter) Ipv framboos heb ik de smoothie gemaakt met mango en nog extra munt toegevoegd.
    Heerlijk!

  2. Hmmm. Net gemaakt en hij was erg lekker (ook in de winter) Ipv framboos heb ik de smoothie gemaakt met mango en nog extra munt toegevoegd.
    Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>