Groene smoothies gebruiken om af te vallen

Groene smoothies gebruiken om af te vallen

Hoe val je op een gezonde manier af met behulp van groene smoothies? Een vraag waar wij in dit artikel antwoord op proberen te geven. Er zijn namelijk tal van redenen te noemen, waarom een groene smoothie gezonder is dan bijvoorbeeld een bord met voorverpakte sla of spinazie.

Weinig Calorieën

Allereerst bevatten groene fruitdrankjes vaak veel minder calorieën, terwijl ze vol zitten met vitamines en andere belangrijke voedingsstoffen. Een smoothie bevat vaak tussen de 200 en 350 calorieën, waar 1.500 calorieën per dag wordt aangeraden aan iemand die bezig is met afvallen. Door de lage hoeveelheid calorieën kun je meerdere drankjes op een dag drinken en heb je daarnaast ruimte voor een tussendoortje!

Hybrid Connect Error : Connector could not be found

afvallen smoothieVol met vitamines

Het is algemeen bekend, dat voedingsmiddelen voordat ze op ons bord terecht komen gestript worden in fabrieken. Dit gaat ten koste van belangrijke voedingsstoffen als vitamine, enzymen, mineralen en fytonutriënten, terwijl de hoeveelheid suikers en calorieën vaak worden aangevuld. Het lichaam blijft dus snakken naar meer voedsel, omdat het de benodigde stoffen niet uit het ‘geripte’ voedsel weet te halen. Zeker bij junk food zie je dit veel!

De groene smoothie is echter gebaseerd op verse groente en fruit, het liefst direct van het land, zodat alle essentiële voedingsstoffen bewaard zijn gebleven en je niet alleen een lekker drankje krijgt, ook nog eens een heel gezonde!

Groene smoothies stillen je honger

Groene smoothies zitten vol met vezels uit de verse groenten, die ervoor zorgen dat je hongergevoel gestild wordt. Doordat deze verse producten vaak weinig tot geen toevoegde suikers bevatten, wordt dit gevoel ook niet aangewakkerd. Ideaal dus, tijdens het afvallen!

Ideale tussendoortje

Een smoothie is niet alleen veel gezonder, het is ook goedkoper! Laat de dure muffin of de cheeseburger voortaan liggen en kies voor je eigen smoothie. Je bereidt hem ́s ochtends in een paar minuten en geniet er op het werk of op school van.

Zo bespaar je kosten en krijg je meer vitamines binnen. We kunnen dus wel stellen, dat je meer voor minder krijgt.

Bespaar niet op smoothies

Om te kunnen voldoen aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen raden we je aan om een liter of vier glazen van de groene smoothies te drinken. Maak hierbij het liefst gebruik van meerdere variaties, omdat iedere groente immers zijn eigen belangrijke voedingsstoffen bevat.

Eet daarnaast altijd een gezond ontbijt en lunch, een smoothie is immers een toevoeging, maar geen vervanging!

Let op het aantal koolhydraten

Hoewel bananen er zo lekker uitzien en een lekkere toevoeging kunnen zijn aan uw smoothie, zitten ze vol met koolhydraten. Ons advies is dan ook om nooit meer dan twee bananen in een smoothie te gebruiken.smoothie met te veel fruit

Ook vruchtensappen zijn uit den boze, wanneer je aan het afvallen bent. Veel mensen gebruiken dit als ́nat ́ element in de smoothie om het blenden gemakkelijker te maken. Vervang dit liever door water, eventueel gezoet met wat Stevia, of kies voor yoghurt en kwark. Beiden zijn aanzienlijk beter en vooral koolhydraatarmer dan vruchtensappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>