Gezond en succesvol afvallen

Gezond en succesvol afvallen

Vraag je je ook af wat het geheim is om gezond en succesvol af te kunnen vallen? Je kunt afvallen als je meer gaat bewegen en minder gaat eten. Het lijkt allemaal erg eenvoudig, maar het is allemaal vrij lastig als je echt serieus aan de slag wilt gaan. Je wil je namelijk fit voelen en als je je fit voelt dan kun je iedere dag beter aan. De eerste factor waar je aan moet denken als je wil beginnen met afvallen is motivatie. Als jij af wil vallen, dan kun je je doelen bereiken, niet alleen wanneer anderen het willen. Jij moet er zelf achterstaan en actie ondernemen. Het is in het begin vaak wat gemakkelijker, maar na een tijdje moet je het toch nog alleen vol kunnen houden. De eerste weken red je vaak wel, maar die tijd daarna? Het is van belang dat je juist dan gemotiveerd bent en door gaat zetten!

Hoe houd je je motivatie vast?

Het vasthouden van de motivatie gaat niet vanzelf, daar moet je ook wat voorover hebben. Er zijn speciale motivatie oefeningen die je daarvoor kunt doen. Op deze manier kun je je bewustzijn beter aansturen en dat zorgt er voor dat je positieve gedachten krijgt, daarnaast krijg je ook stimulerende gedachten en dan kun je het afvallen beter volhouden. Je krijgt zicht op wat je hebt bereikt en op wat je nog wil bereiken. Je gaat nadenken hoe je dat wil bereiken en dit motiveert je om aan de slag te gaan.

Heb jij onze 10 gratig groene smoothie recepten al geprobeerd? Download deze hieronder:

Hybrid Connect Error : Connector could not be found

De eerste stappen

Als je gaat beginnen met afvallen is het aan te raden dat je een dagboek bij gaat houden met wat je allemaal gaat doen. Je kunt hierbij denken aan je streefgewicht, wanneer je gaat sporten, hoe je gaat sporten en bijvoorbeeld met wie je gaat sporten. Het is dan van belang dat je dit lijstje regelmatig gaat bekijken zodat je weet wat je gaat doen en dan zie je ook waar je voor gaat leven, je gaat er ook voor leven. Je hebt goed zicht nodig op wat je gaat doen. Daarbij moet je haalbare doelen stellen, al zijn het kleine doelen dat is niet erg, het gaat er om dat je ze kunt bereiken en dat geeft je ook weer motivatie om door te gaan.

Ontspannen hoort er bij

Als je af gaat vallen is ontspannen ook belangrijk, je kunt een dagje naar de sauna gaan. Dit is voor jezelf een heerlijke tijd, je kunt even tot rust komen en voor je lichaam is het ook goed om hier van te genieten. Zorg daarom dat je hier gebruik van gaat maken en gaat genieten van de mogelijkheid om jezelf ook te verwennen als je af gaat vallen. Er mag namelijk echt wel wat leuks tegenover staan als je al een deel van je doelen hebt bereikt. Als je jezelf niet zo goed kunt motiveren dan kun je bij ieder doel dat je hebt bereikt een beloning zetten en dan is het veel leuker om af te vallen en hiermee aan de slag te gaan.

Heerlijke recepten? Kijk hier..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>