Frisse smoothie met komkommer, paksoi en banaan

Frisse smoothie met komkommer, paksoi en banaan

Zeker in de zomer ben je met deze smoothie verzekerd van een verrukkelijke verfrissing op een warme dag. Voor het maken van dit drankje met komkommer, paksoi en banaan, zijn onderstaande ingrediënten benodigd. Daarbij is een blender of staafmixer handig, om de producten tot een sapje te maken!

Ingrediënten
• 1 komkommer, liefst gesneden in dikke plakken
• 1/2 struik paksoi, in stukken gescheurd vooraf
• 1 banaan, geschild
• 1 limoen, uitgeperst
• 1 handje vol munt
• 1 groot glas water

 Name: Email: We respect your email privacyPowered by AWeber Autoresponder 

Het ontstaan van dit verfrissende drankje

Eigenlijk viel deze smoothie in de categorie ‘toevalstreffer’, in mijn receptenboek. Vooraf wist ik namelijk niet exact welke groene smoothie ik wilde gaan maken, laat staan met welke groenten en soorten fruit. Paksoi stond al een tijdje op het lijstje om eens te proberen, wat ik aanvulde met komkommer, wat een dag eerder was overgebleven. Deze frisse producten wilde ik iets scherper en zwaarder maken, waarvoor ik limoensap en munt gebruikte. Heerlijk, verse producten!

De smaak die ontstond uit bovenstaande beschrijving was me nog niet goed genoeg, het kon beter en vooral romiger. Om dit effect te creëren kun je kiezen voor zuivel, maar een banaan leek me in dit geval beter. Deze fruitsoort maakt mijn groene smoothie ietwat zoeter en zorgt voor de binding in het drankje. De toevoeging van de banaan gaf me een uiteindelijk recept, die bij mij in ieder geval in de smaak viel op een warme zomerdag.

Achteraf kwam ik ook nog achter de mogelijkheid om de banaan of komkommer te vervangen voor een peer of appel. Wellicht ook leuk om eens te proberen! Dit geeft eveneens de zoete, frisse smaak aan het drankje, die wellicht iets feller is dan enkel met komkommer en banaan.

De bereiding van deze smoothie
Het recept voor deze smoothie is eigenlijk net zo simpel, als die voor de meeste groene smoothies. Je dient eerst de komkommer in grove stukken te snijden en deze toe te voegen aan de inhoud van de blender.

Neem vervolgens de bladeren van de paksoi en scheur of snijd ze in stukken, zodat ze bij de komkommer in de blender passen. Tot slot dien je de geschilde en eventueel gesneden banaan, de munt, het limoensap en eventueel wat water toe te voegen aan te blender.

Gebruik niet teveel en niet te weinig water, zodat het een goed drinkbare sap wordt, maar niet te vloeibaar of stijf. Maak de ingrediënten tot een egale sap met de blender en verdeel het over glazen of bekers!

Als het heel warm is, kun je ijsblokjes toevoegen aan de sap, om het nog iets frisser te maken in de zomer. Drink smakelijk!

Een reactie op “Frisse smoothie met komkommer, paksoi en banaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>