De nieuwe trend, afvallen met groene smoothies: de grootste voordelen

Duizenden mensen zijn jou al voorgegaan en nu wil ik ook jou kennis laten maken met de nieuwste manier van afvallen: het drinken van groene smoothies. Groenten zitten vol met gezonde vitaminen en mineralen en ze zijn daarom ideaal om smoothies van te maken.

Elke dag groene smoothies drinken geeft een boost aan jouw lichaam. Je haalt de voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft gemakkelijk uit de groenten door ze in een lekkere smoothie verwerken. De gezondheidsvoordelen van groene smoothies zijn overduidelijk: je huid wordt mooier, je lichaam wordt sterker en je verliest overtollige kilo’s zonder problemen!

Inhoud van dit artikel

– Groene smoothies, wat zijn dat?
– Groene smoothies en gezondheid
– De grootste voordelen van groene smoothies
– Wat je nog meer moet weten over groene smoothies
– Gezonde groene smoothie recepten

Groene smoothies, wat zijn dat?
Groene smoothies zijn, zoals de naam het al zegt, smoothies met een groene kleur. Die kleur krijg je door het toevoegen van groenten aan dit gezonde drankje. Vooral bladgroenten geven een mooie kleur af. Groene smoothies zijn gebaseerd op de fruitsmoothies en de milkshakes uit de Verenigde Staten. Steeds vaker werden er groenten toegevoegd aan die smoothies, om het geheel wat gezonder te maken. Vandaag de dag weten we niet beter dan dat er groene smoothies bestaan.

Een echte boost hebben de groene smoothies gekregen dankzij Victoria Boutenko en haar boek ‘Green for Life’. In dit boek legt ze op basis van wetenschappelijk onderzoek uit waarom groene smoothies zo goed zijn voor het lichaam. Ze toont aan dat het regelmatig drinken van deze smoothies behoorlijke gezondheidsvoordelen oplevert.

Groene smoothies en gezondheid
Als iedereen beweert dat groene smoothies zo gezond zijn, wil jij natuurlijk weten hoe dat komt! Groene smoothies zijn zo gezond omdat je een grote lading groenten kunt verwerken in één lekker drankje. Stel je eens voor dat je elke dag 200 gram aan groente op je bord hebt liggen of dat je de groente fijn maalt tot een heerlijke smoothie? De voedingsstoffen krijg je in beide gevallen binnen, maar het drinken van een smoothie is veel gemakkelijker en sneller natuurlijk.

Het eten van voldoende groente en fruit is voor veel mensen nog steeds een probleem. Jammer, want bladgroenten zitten vol met gezonde voedingsstoffen zoals eiwit, vitaminen, mineralen, vezels en anti-oxidanten. Het lichaam heeft elke dag behoefte aan deze voedingsstoffen om sterker en gezonder te worden. Bijkomend voordeel is dat bladgroenten het lichaam helpen bij het verwerken van afvalstoffen. Dagelijks komen er met de lucht die je inademt slechte bacteriën en schadelijke stoffen mee. De voeding uit bladgroenten helpt het lichaam bij het bestrijden van elementen die schadelijk zijn voor het lichaam.

Het voordeel van bladgroenten in een groene smoothie is dat het vocht van deze groente niet verloren gaat. Juist in dit vocht zit namelijk 90% van de voeding. Bij het koken van bladgroenten gaat een deel van het vocht verloren en krijg je dus minder gezonde voedingsstoffen binnen. Voor het optimale resultaat van jouw groene smoothie is het dus belangrijk dat de groenten zo min mogelijk verwarmd worden. Je kunt het beste een slowjuicer gebruiken, zodat de vitaminen en mineralen volledig aanwezig blijven. Heb je alleen een blender in huis? Geen probleem, maar probeer je groene smoothie dan op lage stand tot een mooi geheel te mixen.

Groene smoothie voordelen
Groene smoothies zijn niet alleen ontzettend gezond voor jouw lichaam, ze bieden nog veel meer voordelen. Na het lezen van het onderstaande lijstje met de 10 grootste voordelen van groene smoothies weet ik zeker dat jij elke dag lekkere smoothies zult maken.

De grootste voordelen van groene smoothies (bij het dagelijks drinken van 1 of meer smoothies)

– Betere nachtrust
– Je hebt meer energie
– Aangenamere lichaamsgeur
– Minder kans op allergische reacties
– Betere weerstand en minder vatbaar voor ziektes
– Gereduceerde kans op ernstige ziektes als diabetes, hart- en vaatziekten en kanker
– Gladdere en mooiere huid
– Je verliest overtollig vet
– Je gaat minder zweten
– Je verhoogt je libido

Het drinken van groene smoothies levert dus grote gezondheidsvoordelen met zich mee. Zowel direct als indirect. Met het regelmatig drinken van groene smoothies zul je steeds meer zin en energie hebben om lekker te bewegen. En laat beweging nou net één van de voorwaarde zijn om kilo’s te kunnen verliezen. Groene smoothies geven je daarnaast ook een vol gevoel, zodat je minder snel naar ongezonde snacks zult grijpen.

Wat je nog meer moet weten over groene smoothies

Wat is het beste moment om een groene smoothie te drinken?
Het is belangrijk om de dag te beginnen met een goed ontbijt. Tijdens het ontbijt hoor je jouw lichaam namelijk de energie en de juiste voedingsstoffen te geven, zodat je de dag door kunt komen. Een groene smoothie voorziet in de energie en voedingsbehoefte van het lichaam en is daarmee ideaal voor bij het ontbijt. Als je twee smoothies neemt, kunnen groene smoothies zelfs dienen als een heerlijke ontbijtvervanger.

Hoe lang duurt het om een groene smoothie te bereiden?
Het maken van een groene smoothie kost weinig tijd. Binnen enkele minuten heb je jouw gezonde smoothie gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen is het bij elkaar verzamelen van de juiste ingrediënten, alles in de mixer te gooien en genieten.

Smoothies of vitaminepillen?
Een veelgehoorde vraag is waarom je niet gewoon vitaminepillen kunt nemen in plaats van groene smoothies. Daar zitten toch ook de voedingsstoffen in? Ja, dat is waar, maar het probleem is dat het lichaam niet in staat is om al die voedingsstoffen op te nemen. Bij het drinken van een groene smoothie lukt dit het lichaam wel. Eén groene smoothie staat daarmee gelijk aan het nemen van een hele rits aan vitaminepillen.

Gezonde groene smoothie recepten
Jij wilt toch ook meer energie en genieten van een gezonder lichaam? Jij wilt toch ook goed zorgen voor je gezondheid en tegelijkertijd kilo’s afvallen? Ik help je graag hierbij met het boek ‘Gezonde groene smoothie recepten’. In dit boek leer ik je niet alleen alle ins en outs van groene smoothies, maar je kunt ook direct aan de slag met talloze lekkere recepten. Klik hier voor meer informatie

Alle recepten in het boek ‘Gezonde groene smoothie recepten’ zijn zorgvuldig samengesteld en bevatten de juiste balans tussen alle gezonde voedingsstoffen die jouw lichaam elke dag opnieuw nodig heeft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>