De geheimen van het afvallen aan je buik

De geheimen van het afvallen aan je buik

Overgewicht is slecht voor ons. Dat weten we allemaal. Veel mensen willen afvallen. Vaak omdat ze strakke buikhierdoor een beter uiterlijk krijgen, maar ook voor je gezondheid is het bij overgewicht beter om
af te vallen. Bij zwaardere mensen wordt het hart meer belast dan bij slankere mensen. Mensen met overgewicht hebben daarom ook meer kans op hart- en vaatziekten.

Waarom aan je buik afvallen?

Ook het hebben van een buikje kan gevaren voor je gezondheid opleveren. Het vet dat ter hoogte van de navel wordt opgeslagen is orgaanvet. Dit wordt opgeslagen rondom je hart, maag en longen en beschermt je organen. Maar dit orgaanvet kan je organen ook juist beschadigen. Als je een buikje hebt, zou je niet af moeten vallen om je uiterlijk te verbeteren, maar om je gezondheid te verbeteren. Door af te vallen verlaag je het risico op ziekten zoals bijvoorbeeld diabetes.
Hybrid Connect Error : Connector could not be found

Bij het afslanken zou je buik de meeste aandacht moeten krijgen. Door intensief te sporten wordt het orgaanvet vaak als eerste aangesproken en verbrand. Ook kan je afvallen door gezond en vezelrijk te gaan eten. Focus je hierbij op een gezond eetpatroon en beweeg daarbij genoeg.

Waarom verbrand jij nog geen buikvet?

Er kunnen diverse redenen zijn waarom jij nog geen buikvet verbrandt. In de eerste plaats kan het zijn dat je te weinig eet. Dit is één van de belangrijkste redenen van het niet verbranden van buikvet. Door een gezond en structureel voedingspatroon aan te houden en niet minder te gaan eten, ga je buikvet verbranden. Omdat je lichaam anders een hongergevoel heeft, zal deze meer energie moeten hebben om de dag door te komen. Om deze reden zullen de vetten die binnenkomen niet verbrand worden, maar als reserve opgeslagen worden. Ook krijg je bij te weinig eten minder energie en heb je sneller last van eetbuien.

Een tweede reden dat je geen buikvet verbrandt, kan zijn dat je te vet voedsel eet. Er zijn gezonde en ongezonde vetten. Gezonde vetten zijn nodig voor je lichaam. Je lichaam haalt hier energie uit en zorgt dat je goed in je vel zit. Ongezonde vetten kun je beter vermijden. Producten met goede vetten zijn vaak de producten die je ook op eenzelfde manier in de natuur zou kunnen vinden. Bewerkte producten bevatten sneller ongezonde vetten.

Een derde reden dat je weinig buikvet verbrandt, kan zijn dat je niet op de juiste manier eet. Een juist eetpatroon bestaat uit kleine maaltijden en waarbij je de tijd neemt om rustig te eten. Na twintig minuten krijgen je hersenen namelijk pas door dat je genoeg gegeten hebt. Als je te snel eet, krijg je te veel voedingsstoffen binnen die je lichaam niet zo snel kan verwerken. Deze worden vervolgens omgezet in vet waardoor je dikker wordt.

Tips om af te vallen

Eet zo min mogelijk suikers. Als je lichaam suikers binnenkrijgt, maakt je lichaam automatisch insuline aan. Deze insuline zal minder goed werken als je veel suikers eet waardoor je lichaam weer insuline moet aanmaken. Dit wordt vervolgens omgezet in vet. Hierdoor wordt je dikker. In veel voeding zit tegenwoordig te veel suikers. Je zal sneller afvallen en een strakkere buik krijgen als je minder suikers eet.

Het is belangrijk om een goede houding aan te nemen. Vaak hebben mensen die een buikje hebben ook een verkeerde houding. Vaak zie je een buikje minder worden als je goed rechtop gaat staan en is afvallen ineens niet meer nodig. Ga dus rechtop staan en zitten, doe je schouders een stukje naar achter en span je buikspieren aan. Je zal direct verschil merken.

Kies voor een juist eetpatroon. Het aanpassen van je leef- en eetpatroon is vaak goed om af te vallen. Te veel en ook te weinig eten helpen je niet om af te vallen. Eet ongeveer vijf keer per dag een kleine maaltijd en zorg dat deze verspreid over de dag liggen. Hierdoor blijft je vetverbranding actief. Drink ook genoeg water. Water is gezond en belangrijk om af te vallen.

Ga meer bewegen. Als je zittend werk hebt, krijg je vaak te weinig lichaamsbeweging. Zorg dat je toch genoeg in beweging bent. Ga eens rondje lopen of fietsen en ga sporten. Simpele dingen kunnen hier vaak al verschil in aanbrengen. Neem de trap in plaats van de lift, ga eens een rondje lopen en ga in je vrije uurtjes in de tuin aan de slag.

Begin met het doen van buikspieroefeningen. Buikspieroefeningen zijn uitermate geschikt om een slanke buik te krijgen. Echt afvallen zal je hierdoor niet doen, maar je zal wel strakkere en beter getrainde buikspieren krijgen. Laat je wel goed adviseren en begeleiden bij deze oefeningen om blessures te voorkomen.

Kies een effectieve methode om af te slanken en ga aan de slag. Veel mensen willen snel resultaat zien en hebben weinig tijd om af te vallen. Kies daarom een passende methode om af te vallen en combineer deze met buikspieroefeningen voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Wij raden je aan om even een kijkje te nemen op de website van Mark en Nick, zij kunnen jou online begeleiden met voeding en training. Klik hier voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>