3 manieren om eiwitten in je groene smoothie te krijgen!

Groene smoothies zijn natuurlijk hartstikke gezond. Vitaminen, vezels, mineralen het zit er allemaal in grote hoeveelheden in. Het enige nadeel van groene smoothies is dat ze niet zoveel eiwitten bevatten. Dat is ook wel logisch, want een groene smoothie bevat veel groenten en fruit, en die bevatten geen eiwitten.

Natuurlijk kan je allerlei kunstmatige poeders aan je groene smoothie toevoegen, maar het kan ook op een natuurlijke manier. Er zijn namelijk veel zaden die wel redelijk wat eiwitten bevatten.

Eiwitten zijn essentieel om je lichaam gezond en fit te houden. Ze zijn eigenlijk verantwoordelijk voor alles wat er in je lichaam gebeurt. Van de aanmaak van nieuwe cellen, tot het doorgeven van informatie aan de hersenen tot het in stand houden van een goede hormoonhuishouding, eiwitten spelen er een cruciale rol bij. Daarom hier 3 natuurlijke middelen om je groene smoothies rijker aan eiwitten te maken.

Hennepzaad

Hennep is een natuurlijk product. Tegenwoordig wordt hennep geassocieerd met drug, maar het is een natuurlijk product en kan op verschillende manieren worden toegepast. De zaden van een hennepplant zijn niet verdovend, maar hebben wel een goede invloed op je lichaam. Hennepzaad bevat per 30 gram ongeveer 21% van de hoeveelheid eiwitten die je per dag nodig hebt. Iedere dag aan je smoothie toevoegen dan maar? Nee, want hennepzaad bevat ook veel vetten. Het zijn geen schadelijke vetten en een beetje vet heb je ook wel nodig, maar om het iedere dag een je smoothie toe te voegen zou te gek worden. 2 keer per week wat hennepzaad door je smoothie kan echter geen kwaad!

Pompoenpitten
pompoenpitten
Een ander soort zaden wat je goed kunt gebruiken om extra eiwitten in je groene smoothie te stoppen zijn pompoenpitten. Voordeel van pompoenpitten is dat ze minder vet dan hennepzaad bevatten, en bijna net zoveel eiwitten. Daarnaast zijn pompoenpitten iets goedkoper dan hennepzaad. Het nadeel van pompoenpitten is echter dat ze een stuk grover zijn dan hennepzaad en het daardoor minder goed doen in een groene smoothie. Het kan een optie zijn om ze te vijzelen, of gewoon lekker mee te laten draaien in de blender!

Zeewier

Heb je helemaal niks met al die zaden? Ga zeewier door je groene smoothie mixen. Bijna alle producten uit de zee, vis en schaaldieren, bevatten veel eiwitten en gezonde vetten, en zo ook zeewier. Zeewier is makkelijk te verkrijgen en helemaal makkelijk door je groene smoothie te mixen. 100 gram zeewier, wat overigens best veel is bevat 50% van je dagelijkse behoefte aan eiwitten en maar 25% van je dagelijkse behoefte aan vetten. Voordeel hiervan is wel dat zeewier

 

Heb jij de onderstaande recepten al? Tijdelijk krijg gratis een dvd met de Fat Burning Workout
Klik hier voor meer informatie!
groene smoothie aanbieding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>